onsdag 5 november 2008

Stort som smått

Stort:
Extremt spännande med en ny president. Förutom det historiska faktum att USA väljer en svart president så hoppas man ju att denne man faktiskt kan få det stora landet i väster in i 2000 talet. För det är väl inget nytt att de på många områden inte riktigt har hängt med. Miljöområdet är naturligtvis ett sådant tydligt exempel. Vill du läsa mer om vad näste president tycker om vissa miljöfrågor på http://obama.senate.gov/issues/environment/

Vidare så är det minst sagt o-bra att vi redan i September lever på lånad tid, det vill säga att vi redan då konsumerat vår "tilldelning" för året av jordens resurser. Men vad kan man göra åt saken då?? Och framförallt vad ska vi i lilleputt Sverige kunna göra för att åstadkomma någon skillnad.

Smått:
Vi kan ju inte hävda att det inte spelar någon roll vad vi gör. Men det är inget argument som håller i framtiden. Personligen har jag gått och retat upp mig länge på all oadresserad reklam som dimper ned i brevlådan, och har här samlat lite fakta i målet:

3,5 miljarder enheter skickas varje år.
54,7 % av den totala postmängden är oadresserad reklam eller gruppreklam.
48-50 kilo per hushåll och år.
25% av detta återvinns aldrig.
Mängden har ökat med 21,6 % sedan 2002.
92 miljoner kubikmeter skog går årligen åt till massaindustrin.

Detta går att göra något åt, yourmail.se är ett underbart alternativ. Där du dessutom inte går miste om några erbjudanden.

Inga kommentarer: